ADF

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home

Simulacre dels voluntaris de l'ADF

Imprimeix PDF

19 de maig, un avís de columna de fum a prop de Castelladral, a 2/4 de 9 del matí ha donat el tret d'alerta d'un simulacre d'incendi forestal al municipi de Navàs. Immediatament s'ha activat el pla d'actuació municipal d'incendis i el comitè d'emergència, s'ha constituït el CECOPAL alhora que s'activaven els membres de l'ADF Defensors del Bosc i els voluntaris de Protecció Civil de Navàs.

El punt de coordinació s'ha establert a l'Ajuntament de Navàs, amb l'alcalde Jaume Casals i els tècnics que formen part del comitè d'emergència per fer-se càrrec de les incidències que s'han anat plantejant, d'acord amb l'escenari previst. S'ha establert un punt de trànsit a Sant Cugat del Racó, que han controlat Policia Local i ADF.

Quatre cubes de l'ADF i una vintena de voluntaris s'han dirigit al punt on hi havia la simulació de foc i han aprofitat per marcar el perímetre de l'incendi, estenent mànegues, provant emissores i material per apagar el foc.

Cap a les 11 del matí el foc ha entrat en fase de control i s'ha passat de la situació d'emergència a la d'alerta. El simulacre s'ha desactivat a les 11 del matí.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, que ha estat al punt de coordinació durant tot el simulacre, ha fet una valoració positiva de la mobilització d'efectius de l'ADF, en el sentit que permet posar a prova la logística que cal moure quan es produeix una situació d'emergència per un incendi forestal i no baixar mai la guàrdia.

El simulacre, a més a més del foc ha plantejat una evacuació preventiva d'un grup de d'alumnes d'una escola amb un educador que feien estada a l'alberg de Castelladral, i d'un matrimoni gran que s'ha desallotjat de la masia per la proximitat a la zona de les flames. Els desallotjats s'ha previst acollir-los, en un centre escolar de Navàs.

Al simulacre hi han donat suport els tècnics de Protecció Civil de Manresa i la tècnica de Protecció Civil Comarcal com a responsable del Pla d'Assistència i Suport Comarcal de Protecció Civil.