ADF

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Qui som
Qui som

Tots voldríem que les tasques de les Agrupacions de Defensa Forestal es centressin exclusivament a la prevenció. Malauradament les circumstàncies climàtiques i les característiques dels notres boscos fan que la lluita contra el foc sigui cosa de tots i que haguem d'estar a l'expectativa en tot moment fent pinya tots plegats.

Gràcies també als ajuts i actuacions de l'administració, cada cop s'estan fent més tasques de prevenció, tant de vigilància com d'actuació al bosc. Tant de bo que algún dia la gestió del bosc superi el risc d'incendi, de moment costa d'imaginar.

Com a critèri, en temporades de baix risc, ens dediquem a la gestió de la prevenció, o sigui a les tasques d'arranjament de camins, desbroçades, reparació i manteniment del material d'extinció, així com de nova adquisició, peró molt especialment a la creació de punts d'aigua aptes per a helicòpter. Tenim un inventàri de cada punt d'aigua que s'ha creat específicament per a l'extinció d'incèndis on, a part de descriure la situació i l'estat també s'incorpora un responsable de cada dipòsit o bassa, que serà la persona de contacte que informarà de qualsevol anomalia.

Des de fa anys també promocionem l'autoprotecció de les masies incentivant la compra d'equips autònoms de pressió, regalant dues mànegues i una llança per cada adquisició.

Quan s'acosta l'estiu la nostra tasca es centra en aglutinar tot el personal voluntari que forma part de la nostra ADF (estem parlant de més de 400 persones), per aconseguir actuar de manera organitzada en cas d'incendi, juntament amb els socis propietàris que són els que posen els mitjans mecànics per a arrossegar les cubes. Periòdicament realitzem cursets teòrics, promoguts per la Diputació de Barcelona, de com actuar davant d'un incendi. També a nivell local fem simulacres per familiaritzar-nos amb l'estesa i recollida de mànegues, funcionament d'emissores i resta de material.

A final de maig acostumem a organitzar una ruta per a conèixer camins d'àmplies zones dels municipis que formen la nostra ADF, és una trobada social que ja s'ha fet molt popular. En aquest aconteixament hi solen participar de 150 a 200 persones.Imprimeix PDF

Josep Boixadera - President


Lluís Ruiz- Vicepresident


Llorenç Santmiquel Argemí - Secretàri


Anna Falip - Tresorera


Josep Sala Rovira - Vocal


Joan Bosch Morera - Vocal


Josep Escaler Terme - Vocal


Marc Montraveta - Vocal


Joan Vilà Vilamosa - Vocal


Jordi Planas Guitart - Vocal


Josep Mª de Febrer Roses - Vocal


Josep Mª Castellà - Vocal


Moisés Suades - Vocal


Marina Navio - Vocal


Josep Illa - Vocal


Miquel Soliva - Vocal


Eva Quirante - Vocal


Mariano Solé - Vocal


Guillem Mora Blanqué - Vocal


Lluís Puig - Vocal


Jordi Mas - Vocal


Robert Colillas Oliva - Vocal


David Lorenzo - Vocal


Josep Barrufet Torreguitart - Vocal


Josep Baraldés - Vocal

Darrera actualització de dijous, 19 de maig de 2022 11:11